На Дарниці будують сучасні очисні споруди (ФОТО)

Столичні комунальники проінспектували хід робіт

У Дарницькому районі Києва проінспектували будівництво очисних споруд. Про це розповів керівник комунального підприємства "Плесо" В'ячеслав Савицький, передають "Коментарі".

Надважливий для Києва об'єкт критичної інфраструктури будують на замовлення комунального підприємства "Плесо". Завершити роботи на "Харківських очисних спорудах" у Дарницькому районі столиці планують найближчим часом, повідомив директор КП "Плесо" В'ячеслав Савицький. За його словами, запуск нових сучасних споруд значно покращить екологічний стан оточуючого середовища.

Керівник КП "Плесо" повідомив, що після запуску "Харківські очисні споруди" будуть здатні приймати на себе навантаження дощових стоків Дарницького району загально територією 916 гектарів для очистки. Очисні споруди розраховані на пікове навантаження 1200 літрів за секунду, наголосив директор КП "Плесо" В'ячеслав Савицький.

Нагадаємо, у Києві мешканці житлових масивів Дарницького району — Осокорків, Позняків та Харківського задихаються через Бортницьку станцію аерації, куди надходять каналізаційні стоки від 5 млн жителів столиці і міст-супутників. Історія навколо реконструкції станції почалася в 2015 році, а в 2021 — повинна початися модернізація очисної споруди. Саме через Бортницьку станцію Дарницький район Києва вважають "найароматнішим" у столиці. Специфічні запахи тут відчутні майже всюди - від Осокорків до Рембази. На Бортницьку станцію аерації надходять каналізаційні стоки від жителів Києва, Ірпеня, Бучі та інших міст-супутників столиці на очистку. Про реконструкцію життєво необхідного підприємства заговорили ще на початку 2000-х років, однак реальні роботи, хоча і підготовчі, почалися шість років тому. Проєкт реалізують спільно з японським урядовим агентством.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


лилия

22 серпня 2021, 07:31

это хорошо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися