У Києві продадуть "з молотка" приміщення пам’ятки архітектури

Аукціон відбудеться цього тижня

У Києві проведуть аукціон з приватизації частини нежитлових приміщень столичного заводу "Арсенал". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України у Києві.

Частина нежитлових приміщень київського заводу "Арсенал", яку виставили на продаж, розташована на другому поверсі будівлі корпусу №7. Цей корпус має назву "Ковальська майстерня" та є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будівля споруджена за проєктом військового інженера капітана Флейшера у 1914-1915 роках на місці старої малярної майстерні. У другій половині минулого століття споруда була частково перебудована і добудована. Окрім того, ця будівля включена до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, зазначили у Фонді державного майна України у Києві.

"Ковальська майстерня" розташована у самому центрі Києва поблизу станції метро "Арсенальна" на вулиці Московській, 8. Поряд з будівлею знаходяться Верховна Рада, Маріїнський парк та Маріїнський палац. Аукціон з продажу нежитлових приміщень "Ковальської майстерні" площею у 150 квадратних метри відбудеться 17 вересня. Стартова ціна приватизації державного активу складає 300 255 гривень.

Нагадаємо, державне підприємство "Перший київський машинобудівний завод" ("ПКМЗ") продаватимуть на аукціоні 27 жовтня. Стартова ціна заводу "Більшовик" визначена у 1,39 мільярди гривень. Раніше умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" затвердив Кабінет міністрів України. У лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик"

Окрім того, державну установу "Ірпінський виправний центр (№ 132)", розташовану в смт Коцюбинське Київської області, втретє виставили на аукціон з приватизації. Онлайн-торги з продажу цієї тюрми відбудуться 27 серпня. Стартова ціна лота складає понад 110 мільйонів гривень. 

Читайте також, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень

Джерело: https://t.me/kyiv_spfu/526


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися