Київський машинобудівний завод продадуть на аукціоні

Визначені умови приватизації державного підприємства

Кабінет міністрів України затвердив умови приватизації державного підприємства "Перший київський машинобудівний завод" ("ПКМЗ"). Про це повідомили у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

Акціонерне товариство "Перший київський машинобудівний завод" продадуть з аукціону в рамках програми "Велика приватизація". Колишній завод "Більшовик" заснували у Києві в 1882 році. Підприємство виробляє великотоннажне та великої одиничної потужності обладнання для переробки гуми, пластмас та їх відходів. Це єдиний універсальний машинобудівний комплекс з повним циклом виробництва у столиці.

Приватизувати "Перший київський машинобудівний завод" вирішили через борги. Заборгованість підприємства перед державним бюджетом, кредиторами та трудовим колективом наразі становить понад пів мільярда гривень. Погасити ці борги, за умовами приватизації, має новий власник.

Наразі 100% акцій заводу "Більшовик" належить державі. "Перший київський машинобудівний завод" готують до аукціону. Стартова ціна державного підприємства визначена у 1,39 мільярди гривень. Новий власник має зберегти соціальні гарантії для працівників "ПКМЗ", модернізувати підприємство не менш ніж на 57 мільйонів гривень протягом трьох років, а також зберегти робочі місця та виробничі потужності заводу у Києві та Жашкові. Дату аукціону планують назвати найближчим часом.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Верховний суд повернув у державну власність київський завод "Більшовик". Нерухоме майно машинобудівного заводу, яке знаходиться під управлінням Фонду держмайна, відсторонили всупереч волі власника поза приватизаційної процедури. Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу підприємства і без змін рішення суду апеляційної інстанції про визнання недійсними торгів і повернення державі нежитлових будівель машинобудівного заводу площею понад 6,3 тис кв. метрів у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київський завод "Більшовик" збираються приватизувати у 2021 році через те, що більша частина будівлі не використовується за призначенням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися