На капремонт Хрещатику витратять майже 740 мільйонів гривень

Масштабні роботи заплановані у двох районах столиці

У Печерському та Шевченківському районах Києва планують провести капітальний ремонт вулиці Хрещатик та вже обрали підрядника. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на оприлюднену інформацію у системі ProZorro.

У двох районах столиці протягом двох років проведуть капітальний ремонт вулиці Хрещатик. Замовником робіт виступає комунальна корпорація "Київавтодор". У тендері брали участь три учасники, проте документацію одного з них відхилили.

Перемогу в аукціоні отримало Товариство з обмеженою відповідальністю "Онур Конструкціон інтернешнл". Капітальний ремонт центральної вулиці Києва підрядник виконає за 739,5 мільйонів гривень. Фінансувати замовлення будуть із столичного бюджету. Ремонтні роботи на Хрещатику повинні виконати до 31 грудня 2023 року.

Серед робіт на вулиці Хрещатик передбачено відремонтувати проїзджу частину та тротуари, встановити нові люки та зливоприймальні решітки, зовнішнє освітлення та дорожні знаки, а також нанести дорожню розмітку. Окрім того, запланований капітальний ремонт підземного пішохідного переходу по вулиці Хрещатик на розі вулиці Прорізна. Також капітально відремонтують підземний пішохід по вулиці Хрещатик на примиканні до Майдану Незалежності.

У центрі Києва на Хрещатику встановлять камери відеоспостереження, системи мовного оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, відремонтують дощову каналізацію та колодязі на проїжджій частині. Також на ділянці ремонту облаштують кілька підйомників для потреб людей з інвалідністю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві шукають підрядника для капітального ремонту вулиці в Оболонському районі столиці. На капітальний ремонт вулиці Богатирської планують витратити понад 1,3 мільярди гривень. Замовником ремонтних робіт виступає комунальне підприємство "Київавтодор". Реконструкцію дороги мають виконати до 31 грудня 2025 року.

Нагадаємо, у Києві обрали підрядника для будівельних робіт на острові Труханів. У Дніпровському районі столиці планують облаштування інженерних мереж до громадських вбиралень зони відпочинку "Центральна". На це витратять з бюджету Києва понад 112,3 мільйони гривень.

Читайте також, що у Києві завершують ремонт лінії швидкісного трамвая. Ремонтні роботи тривають на Індустріальному шляхопроводі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися