У ювілей Київської ТЕЦ-5 оприлюднили історичні кадри (ВІДЕО)

Столичній теплоелектроцентралі пів сотні років

Київська ТЕЦ-5 у День енергетика, 22 грудня, святкує 50 років з дня початку роботи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Київтеплоенерго".

У Києві пів століття легендарний український енергетик Євген Чулков запустив перший енергоблок найпотужнішої теплоелектроцентралі. Київська ТЕЦ-5 забезпечує теплом правобережжя столиці та є невіддільною частиною об’єднаної енергосистеми України.

На збудованій ТЕЦ-5 були встановлені одні з перших у світі потужні теплофікаційні турбогенератори 250 МВт. Станція залишається одним із флагманів енергетики Києва та всієї України. Теплоелектроцентраль модернізує свої потужності. Роботу енергоблоків автоматизують за допомогою сучасних інформаційно-аналітичних систем. Невдовзі на Київській ТЕЦ-5 почнуть будувати конденсаційний економайзер. Це дозволить використовувати залишкову енергію димових газів для опалення десятків будинків.

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" оприлюднило унікальні кадри будівництва та пуску першого енергоблоку ТЕЦ-5. Як це було, як і чим теплоелектроцентраль живе зараз — дивіться у фільмі.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних і релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, як жителі Києва можуть у 1,5 раза скоротити витрати на газ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися