Жителі Києва можуть в 1,5 рази скоротити витрати на газ

Як заощадити кошти

Під час пандемії споживання комунальних послуг суттєво зросла. За оцінками фахівців, в нових реаліях середньостатистична українська сім'я може використовувати на 20% більше енергоресурсів, ніж зазвичай. Але є прості рішення, які дозволять заощадити природний газ і сімейний бюджет, зберігаючи комфортні умови проживання в домоволодіннях.

На 30% зменшити щомісячні платежі дозволить установка лічильника. Чіткий облік допомагає стежити за обсягом спожитого газу і регулювати його.

"Київгаз" продовжує безплатно встановлювати лічильники відповідно до Закону України "Про комерційний облік природного газу". Якщо ж ви не можете чекати планове встановлення, можна зробити це своїм коштом. Нагадаємо, що споживачам газу, які не встановили у себе лічильники до 1 січня 2023 року "Київгаз" має право припинити газопостачання. Адже відповідно до положень закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" поставляти природний газ споживачам, які використовують газ тільки для приготування їжі, будуть виключно за умови його комерційного обліку.

Заощадити газ також можна дотримуючись правил користування газовими приладами.

Як заощадити на використанні газової плити

Купуючи газову плиту, обсяг споживання газу якої, в середньому, від 4 до 10 кубометрів, вибирайте оптимальну кількість конфорок. Зазвичай, в пальнику плити за годину горіння витрачається 0,25 куб. м газу. Не забувайте правильно виставляти силу полум'я. Важливо, щоб діаметр конфорки плити збігався з діаметром дна посуду, в якій ви готуєте. Якщо полум'я виривається на краю посуду, то основна частина тепла йде в повітря ─ в такому випадку ви спалюєте зайвий газ.

Як заощадити на використанні газового котла

Найвигідніший варіант економії газу в приватному будинку ─ автоматизація системи опалення. Потрібна потужність котла вважається за формулою: 1 кВт*10 кв. м опалювальної площі. До результату слід додати 15-20% (запас для стабільної роботи в разі сильних морозів). Так, якщо ваш котел потужністю 24 кВт, витрата газу у нього складе 2,8 куб.м/год. Втім, вибрати потрібну потужність газового котла мало. Важливо правильно ним користуватися. При роботі з кімнатним термостатом котла потрібно задати відповідний автоматичний режим роботи "з датчиком температури", тоді він самостійно буде регулювати температуру води в системі. У такому режимі котел буде включатися рідше, а температуру носія підтримувати більш високою.

Як заощадити на використанні газової колонки

Що стосується газового водонагрівача, тут обсяг споживання в середньому 30 куб. м в місяць. При виборі колонки керуйтеся параметрами потужності. Пристрої бувають, як з низькими (17 кВт), так і з високими (до 28 кВт) параметрами. Для миття посуду і купання підійдуть прилади на 17-20 кВт, вони не витрачають багато ресурсу. Якщо користуватися водою буде багато людей, до того ж в один час в різних точках ─ вибирайте колонки з розрахунком на 20-26 кВт.

Дотримуючись цих порад, в комплексі можна заощадити до 40% витрат на газ щомісяця. В окремих випадках слід замінити старе газове обладнання на сучасне й економічне. Коефіцієнт корисної дії старого газового обладнання становить близько 50%. Зате енергоефективність сучасних приладів має показник 90-93%.

Важливо: для нового обладнання істотне значення має періодичність обслуговування. При дотриманні встановлених виробником вимог, обслуговуванні обладнання раз на рік втрата коефіцієнта корисної дії мінімальна. Якщо ж обслуговування не відбувалося належним чином, то коефіцієнт корисної дії може впасти на 40%.

Нагадуємо, що "Київгаз" надає послугу установки та обслуговування газових приладів. Щоб нею скористатися, потрібно замовити виклик майстра на сайті. Досвідчені фахівці нададуть вичерпну консультацію, продіагностують прилад і, за необхідності, відремонтують його.

Контакти:

(067) 465-89-99

kyivgaz.ua

fb.com/kyivgazua

t.me/kyivgaz_ua

[email protected]

instagr.am/kyivgaz.ua



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолий

24 жовтня 2021, 14:25

Лично у меня, после установки счетчика, оплата уменьшилась в раз пять. Нас прописано четверо, а живем вдвоем. Да если бы жили и четвером, оплата все равно будет в РАЗЫ меньше той, которая начисляется по циркулярам правительства

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися