Київська обхідна дорога може стати платним автобаном

Що відомо про перспективи ще не збудованої траси

У Схемі планування територій Київської області не виключається, що після відкриття Київської обхідної дороги за проїзд автобаном доведеться платити. Таку перспективу в інтерв'ю KV прокоментував голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, передають "Коментарі".

За його словами, говорити про платний проїзд Київської обхідної дороги зарано, а обговорення цієї теми буде доречним у разі ухвалення рішення щодо платного проїзду майбутнім автобаном. Обласна влада такій перспективі б зраділа, якщо гроші з проїзду поступали до бюджету Київської області, каже Володін.

"Ми б хотіли боротись за те, аби якийсь відсоток йшов до обласного бюджету, оскільки вона пролягає через наші землі. Звісно, що частина має йти до бюджетів громад, через які ця дорога буде проходити", — сказав голова Київської облдержадміністрації.

Поки що можливість платного проїзду Київською обхідною дорогою не обговорюється, адже з введенням плати за проїзд автобаном має багато складнощів, зазначив посадовець. Одне з питань розподілення коштів за проїзд платною дорогою — приватна чи державна обслуговуюча організація.

"На обслуговування теж будуть йти кошти. Потрібно буде встановити системи пропуску, вони теж не найдешевші. І найголовніше – має бути альтернативна безплатна дорога", — підсумував Володін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області зараз вирішують питання із землями та будинками, на яких планують побудувати Київську обхідну дорогу та не виключають судової тяганини. На будівництво цієї траси вже оголосили тендер на пошук підрядника для виконання робіт. Йдеться про ділянку від автомобільної дороги "Київ – Ковель – Ягодин" (М-07) до траси "Київ – Чоп" (М-06) у Київській області. Ця перша ділянка дороги має протяжність у 18 кілометрів. Тут повинні збудувати естакаду, два мости та шість шляхопроводів.

Нагадаємо, у Київській області заради будівництва Київської обхідної дороги планують знищити ліс.

Читайте також, як під Києвом у селян відібрали землю під Кільцеву обхідну дорогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася шумский

10 січня 2022, 00:33

Настоящие герои всегда идут в обход

Anatolij

7 січня 2022, 12:11

А при коммунизме туалетная бумага тоже бесплатная ?

Владимир

7 січня 2022, 11:50

Если дорога ОБХОДНАЯ зачем по ней ездить?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися