На під’їздах до Києва триває відновлення мостів: що вже зробили

Дорожники працюють цілодобово

По Київській, Чернігівській і Сумській областях на деяких дорогах вже облаштували тимчасові переправи та триває відновлення зруйнованих мостів. Про це під час телемарафону розповів перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко, передають "Коментарі".

За його словами, дорожники відновлюють та розчищають мостові переправи у Київській, Сумській та Чернігівській областях. Посадовець розповів про пошкодження дорожньої інфраструктури від обстрілів російських окупантів в Україні та як триває процес відновлення по регіонам.

"Близько 23 тисяч кілометрів доріг загального користування зруйновані, з них 8 тисяч кілометрів доріг — це дороги державного значення. Також 302 штучні споруди зруйновані, з них 125 — це штучні споруди державного значення. Але вже почали відновлювати. На сьогодні 500 кілометрів доріг вже розчищено", — поінформував Івко.

У Київській області розчистили від наслідків бойових дій 212 кілометрів доріг. "Це розчищення вулиць Ірпеня, Бучі і деяких інших міст, містечок. Також ми вже звели на сьогодні 18 тимчасових переправ, об’їздів, обходів і надалі будемо це виконувати", — зазначив перший заступник голови "Укравтодору".

Під Києвом, поки триває відновлення мостів, облаштували об’їзді шляхи. "Наприклад, траса Київ — Чоп М-06: в місті Стоянка був зруйнований міст, зараз є об’їзд і ми його зараз вже відбудовуємо. Ми працюємо цілодобово. Також можна сказати про Р-30 — це під’їзд до міста Ірпінь. Тимчасова переправа вже зроблена менш ніж за тиждень Зараз там виконуються проєктні роботи, і будемо робити новий міст", — розповів представник Служби автомобільних доріг України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що залізничники ремонтують колії на напрямку Київ — Тетерів та невдовзі обіцяють відновити залізничне сполучення з містами-супутниками столиці. Про наслідки "руського миру" та їхню ліквідацію "залізними людьми" можна подивитись відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися