В мерії Києва розповіли, як вирішують проблему з дефіцитом бензину

Ситуацію прокоментував перший заступний Кличка

У Києві працюють над диверсифікацією поставок палива, але кияни повинні розуміти, що столиця живе в умовах воєнного стану та дослуховуватись до закликів столичної влади в умовах війни. Про це під час телемарафону заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

"Аналогічна проблема була з продуктами харчування перший тиждень війни, чи, навіть перші два тижні. Тоді порушена була логістика, коли були порушені джерела поставок. Для цього був потрібен час, і після диверсифікації усіх джерел все налагодилося і з продуктами харчування, і з товарами першої необхідності", — прокоментував брак бензину у столиці Поворозник.

Кияни мають розуміти, що такого комфорту та сервісу як при мирному житті наразі ані в столиці, ані в інших українських містах, зокрема у питанні наявності палива на АЗС, немає через війну та необхідність максимального забезпечення Збройних Сил України, наголосив посадовець.

"Ми живемо в Києві, в Україні, в умовах війни, в умовах постійних обстрілів житлових кварталів. В умовах щоденних обстрілів нафтопереробних заводів, баз, сховищ, залізничних станцій, вузлів тощо. Ми маємо навчитися та зрозуміти, що ми живемо сьогодні в інших умовах. У нас сьогодні з’явились трохи інші пріоритети", — підсумував перший заступник мера Києва.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що протягом тижня питання дефіциту пального на АЗС має вирішитися. Проблема з пальним на автозаправних станціях з’явилася через знищення внаслідок ворожих обстрілів частини інфраструктури, зокрема — вимушена зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу. Уряд України ухвалив зміни до державного регулювання цін на нафтопродукти, що дозволить протягом семи днів вирішити питання дефіциту пального на АЗС, запевнив Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Києва закликала водіїв економити бензин через брак палива у столиці та без нагальної потреби не пересуватися містом приватним автотранспортом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися