Пара херсонців вирвалася з окупації та відкрила бізнес у Києві (ВІДЕО)

"Приїхали до Києва, знайшли приміщення та зробили ремонт. Тепер працюємо у вільній Україні", - співзасновники кав'ярні "Незалежність"

Микита Карій та Тетяна Дементєєвська – співзасновники мережі кав'ярень у Херсоні. Початок повномасштабної російської агресії та окупація рідного міста внесли зміни у їхнє життя та роботу.

Власники кафе розповіли про події під час окупації, які вони пройшли разом. Серед них – херсонська весна, дефіцит продовольства, зникнення людей під час комендантської години. Коли окупанти розповсюджували сльозогінний газ під час протестів у місті, пара ховала постраждалих у своєму кафе.

Пара розповідає, що наважилася виїхати з Херсона після початку розмов про "референдум" у місті. Під час поїздки до Києва Микита та Тетяна пройшли 62 блокпости дорогою на вільну територію.

"Приїхали до Києва, зняли квартиру, за три тижні знайшли приміщення і за двадцять днів зробили ремонт. Тепер працюємо у вільній Україні. У нас тут багато різних думок, ідей та багато чого нас надихає у Києві, і ми хочемо, щоб Херсон просувався вперед так, як столиця ”, - розповідають співзасновники кав'ярні “Незалежність”.

Читайте далі: відчайдушні знижки – квартири в новобудовах Києва вже продають "за двома цінами". Продаж квартир у київських новобудовах пристосовується до військових реалій. Забудовники готові вдатися до відчайдушних знижок для реальних покупців.

"Коментарі" повідомляють: Київська дамба - загрожує масштабна трагедія за можливого прориву (схема затоплення). Наприкінці лютого війська країни-агресора вже намагалися пошкодити греблю Київського водосховища. Успішно спрацювала ППО, і руйнації запобігли. Київський еколог вважає, що Київська ГЕС – один із найнебезпечніших об'єктів на Землі. Він стверджує, що споруда на 93% є аварійною.

Також на сайті: у Київській області ліквідують наслідки негоди – кілька сотень селищ чекають світла. Електромонтери продовжують працювати у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернути електроенергію для знеструмлених селищ. Для ліквідації наслідків негоди ДПЕК "Київські регіональні електромережі" залучило 75 бригад - 228 робітників та 80 одиниць техніки.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися