Квітковий бізнес у Києві: скільки можна заробити (ВІДЕО)

Власниця квіткового бізнесу розповіла, скільки заробляють квіткові магазини у столиці

Власниця квіткового магазину в Києві Альона Чубашева розповіла "Коментарям", як зараз живе квітковий бізнес у столиці, як утримувати свій магазин та скільки на цьому можна заробити. Повну версію інтерв'ю можна подивитися на ютуб-каналі "Коментарів".

Власниця квіткового бізнесу у столиці поділилася, яку націнку роблять квіткові магазини, як і чому змінюється ціна на певні квіти. За її словами, націнка на квіти від оптової ціни закупівлі починається від 70%, а в деяких магазинах сягає 300%.

З моменту завозу квітки до моменту її реалізації ціна може змінюватися. Наприклад, якщо квітка стоїть протягом декількох днів, Альона Чубашева знижує ціну та пояснює клієнтам причину цієї знижки. За її словами, є покупці, які хочуть придбати якнайбільше квіток і не переймаються їх свіжістю. А для когось з клієнтів головніше, щоб квіти довше простояли вдома.

Націнки на супутні товари, такі як стрічки та кульки, зазвичай менші, ніж на квіти, і становлять 50-60%. Як розповіла власниця магазину, продаж цих товарів не перекриває втрат на нерозпроданих квітах.

Також Альона Чубашева розповіла, скільки витрачає в її магазині пересічний клієнт. Покупці, які беруть квіти як символічний подарунок, витрачають 250-300 гривень (орієнтовно, 5 троянд). Середня ціна покупки клієнтів, які приділяють більше уваги квітковому подарунку, становить 500-600 гривень. Також до магазину приходять клієнти, які витрачають понад 800 гривень на букет.

За словами власниці бізнесу, при правильному виборі локації, квітковий магазин може приносити до 70 тисяч гривень в місяць. Проте ця сума коливається з місяця в місяць - це може бути і 70, і 50, і навіть 30 чи 20 тисяч. Відсоток коштів йде на оренду, податки, зарплати та комунальні послуги. Також бувають погані місяці, коли закуплені квіти не розпродаються, і магазин виходить в мінус.

Альона Чубашева наголосила, що для управління квітковим магазином треба бути стресостійким та підходити до цього бізнесу з ентузіазмом.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися