На Київщині фермер вирощує незвичайні лимони (ФОТО)

Виростити такий лимон можна навіть у горщику на підвіконні

Фермер із села Рожни, що на Київщині, Анатолій Потій, вивів власний новий сорт лимонів і дав йому назву "Київський". Про це повідомляє інформаційний агропортал SEEDS, посилаючись на "Вікна-новини".

За інформацією джерела, фермер має власний сад екзотичних фруктів. Загалом у теплиці налічується понад 30 видів екзотичних рослин. Проте сам Анатолій займається не лише вирощуванням, а ще й селекцією. Так йому вдалося створити новий сорт лимонів. Незвичайний цитрус цвіте сім разів на рік.

"Коли мало сонця, рослина розширює листовий апарат як локатор і починає вловлювати сонячне проміння", - зазначає Анатолій Потій.

picture

Вага "Київського" лимона відрізняється від звичних сортів. Для вирощування цитрусу у теплиці завжди підтримується температура понад 30 градусів. Потій зазначає, що виростити такий лимон можна і в горщику на підвіконні.

До речі, Анатолій вивів не лише новий вид лимонів, а ще й карликові банани, власний вид папаї та багато інших екзотиків. Фрукти незвичайних дерев фермер не продає.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Бучанському районі області фермери встановили новий рекорд України, виростивши гігантську ягоду лохини. Серед ягід – це перше зафіксоване досягнення в Україні. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що на Київщині росте унікальна груша, якому вже два сторіччя. Про унікальне грушеве дерево екологам розповів місцевий мешканець через соціальні мережі. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися