У Київській області росте унікальна груша (ФОТО)

Про унікальне грушеве дерево екологам розповів місцевий житель через соціальні мережі

У селі Войтове, що в Згурівському районі Київської області, росте унікальне грушеве дерево, якому вже два століття. Про це повідомляє інформаційно-аналітичне видання GreenPost.

За інформацією джерела, дерево вже було досліджено Київським еколого-культурним центром (КЕКЦ). Було встановлено, що охоплення груші становить 3,70 метра, а вік — близько 200 років.

На сторінці КЕКЦ у Facebook повідомляється, що про унікальне грушеве дерево екологам розповів місцевий житель через соціальні мережі. Тепер, до речі, цю грушу в Київському еколого-культурному центрі збираються заповідати.

Для довідки: груша, як і яблуня, "живе" від 10 до 100 років. Разом з тим у місцях зі сприятливим для цього дерева кліматом, який є в деяких регіонах України, зустрічаються груші віком понад 150 років.

Цікавий факт: раніше на території Німеччини люди вважали, що грушеві дерева, вік яких становить 50 або більше років, є священними.

picture


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв читачам про те, що в Київській області виростили гігантську лохину. Завдяки величезному розміру ягода потрапила до Національного реєстру рекордів України. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що продавці кавунів з Київської області поділилися корисними секретами, які допоможуть при виборі цієї ягоди. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Коля

12 серпня 2021, 13:10

Лучше бы в Киеве были бы уникальные проезды, тарифы и зарплата.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися