В мерії Києва відповіли на петицію про безкоштовний проїзд для військових

Про що йдеться у відповіді на петицію киян

У Київській міській раді не підтримали петицію про безкоштовний проїзд у Києві для українських військових. Про це йдеться у відповіді столичної влади на електронне звернення, зареєстроване на офіційному сайті мері, передають "Коментарі".

Автор петиції №11670 Роман Величко запропонував столичній владі запровадити безкоштовний проїзд для всіх військових Збройних сил України у міському транспорті Києва. Звернення зібрало необхідну кількість голосів для розгляду у Київській міській раді.

"Пропонується тимчасово на період дії правового режиму воєнного стану встановити пільговий (безкоштовний) проїзд міським транспортом всім військовослужбовцям Збройних сил України", — йдеться в петиції №11670.

В мерії Києва нагадали, що пільги на проїзд в комунальному транспорті столиці мають наступні категорії населення:

·       учасники бойових дій;

·       ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани Національної поліції, ветерани податкової міліції, ветерани Бюро економічної безпеки України, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України;

·       військові, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій;

·       курсанти вищих військових навчальних закладів.

"Надання безоплатного проїзду військовослужбовцям Збройних сил України у міському транспорті на період дії правового режиму воєнного стану можливе за умови законодавчого врегулювання та внесення змін до законів України з визначенням відповідних джерел фінансування, а також низки питань, що належать до повноважень центральних органів виконавчої влади та Верховної Ради України", — йдеться у відповіді Київської міської ради на петицію.

Петицію розглянули на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики. За результатами розгляду вирішили направити звернення до Міністерства оборони України з проханням врегулювати питання пільгового проїзду військовослужбовців у Києві на державному рівні в рамках чинного законодавства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній дорозі Київ – Вишгород – Десна – Чернігів тимчасово закрили рух мостом через ремонтні роботи. На час перекриття мосту на трасі Київ – Чернігів в Службі автомобільних доріг у Київській області оприлюднили схему об’їзду. 

Нагадаємо, у Києві планують завершити будівництво з’їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну до кінця липня цього року. Дарницький міст, збудований у 2010 році, з трьома смугами у двох напрямках має суттєвий резерв пропускної здатності і зможе розвантажити сусідні Південний та Міст Патона, які постійно стоять у заторах.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.

Читайте также