У Києві підвищили тарифи на воду: скільки доведеться платити

У столичному водоканалі поінформували про нові ціни на комунальні послуги

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на рішення регулятора та інформацію столичного водоканалу.

Для ПРАТ "АК "Київводоканал" з 1 липня 2023 року тарифи на водопостачання та водовідведення встановили у розмірі 41,136 гривень за кубометр з урахуванням ПДВ. Зростання — на 10,75 гривень за кубометр.

Нові тарифи для споживачів у Києві з 1 липня 2023 року будуть такими:

·       водопостачання — 22,884 гривень за кубометр з ПДВ;

·       водовідведення — 18,252 гривень за кубометр з ПДВ.

У "Київводоканалі" підрахували, що витрати на сім’ю із трьох осіб, які протягом місяця споживають в середньому 6,5 кубометрів холодної води зростуть на 69,88  гривень на місяць за послуги на водопостачання та водовідведення.

Порівняльна таблиця тарифів для побутових споживачів у Києві:


Нагадаємо, у травні в Україні підвищили тарифи на електроенергію для населення майже в два рази. Тоді Кабінет міністрів України затвердив нові тарифи на електроенергію для населення. З 1 червня тариф становлює 2,64 грн/кВт-г. З липня тарифи на електроенергію зростуть ще в середньому на 23%. Двоетапне підвищення тарифів на електроенергію з 1 червня та з 1 липня отримали "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Київські електромережі" та ще низка обленерго.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві проїзд для школярів у громадському транспорті стане платним.

Читайте також, що у Київській області різко підняли ціни на проїзд.

Читайте также