Зростання цін на проїзд у Києві: коли, чому та на скільки

На питання відповів мер Києва Віталій Кличко

У Києві змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, зокрема — у трамваях, метро та тролейбусах через здорожчання електроенергії та постійні дотації на транспортну галузь. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У Києві понад 30% пасажирів громадського транспорту мають пільги та не сплачують за проїзд, а електроенергія, від якої сильно залежить робота електротранспорту, зросла в ціні вдвічі, зазначив мер Києва. За словами Віталія Кличка, столиці дотації транспортної галузі коштують чотири мільярди гривень на рік. Навіть після підняття цін на проїзд столиця буде дотувати транспортні підприємства, зокрема "Київський метрополітен".

Мер Києва відповів на питання, скільки коштуватиме проїзд у столичному транспорті та коли очікувати підвищення цін. Кличко зазначив, що має бути експертне обґрунтування тарифу на проїзд, яке потім винесуть на гродські обговорення.

"Людина повинна бути спроможна платити за цією ціною. Зробимо усе для того, щоб ні в якому разі ціна не перевищувала 20 гривень. Це космічно. Це дуже багато. Але однозначно після презентації експертної оцінки й обґрунтування тарифу ми зможемо говорити, на скільки буде підвищений тариф", — сказав мер Києва.

Ціни на проїзд у громадському транспорті зростуть неодмінно, проте — не у цьому році, зазначив голова КМДА. "Для того, щоб у нас колапсу бюджету не було, ми вимушені підняти тариф, але наша ключова складова, щоб людина могла сплачувати за проїзд в громадському транспорті", — зазначив Кличко.

Очільник столиці додав, що шукатиме варіанти мінімального підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. "Почекаємо трошки до обґрунтованого тарифу, який ми будемо розглядати. Якщо буде підвищення ціни на проїзд це може бути в наступному році", — резюмував Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада пропонує НАК "Нафтогаз" партнерство у видобутку газу, щоб мати можливість стримувати зростання ціни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися