Кличко розповів, що столична влада робитиме для стримання росту цін на газ

Мер столиці озвучив один з варіантів

Столична влада пропонує НАК "Нафтогаз" партнерство, щоб мати можливість стримувати зростання ціни на газ. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами мера Києва, столична влада не впливає на формування ціни на газ та електроенергію, проте шукає можливості для стримання зростання цін на енергоносії. Віталій Кличко нагадав, що мери міст підписали з урядом України меморандум щодо фіксованої ціни на газ до кінця опалювального сезону, щоб мати можливість не підвищувати тарифи для населення.

"Бути партнером "Нафтогазу" у видобутку газу — це одна з пропозицій, яким чином ми можемо впливати на те, щоб ціни на газ не росли. У видобутку газу багато складових, а у ціни, яку отримують споживачі, іноді дуже багата дельта. Для того, щоб цієї дельти не було, ми зробили таку пропозицію. Сподіваюсь, найближчим часом цю пропозицію "Нафтогаз" позитивно розгляне", — розповів мер Києва Віталій Кличко.

Очільник столиці додав, що у меморандумі, який підписала Асоціація міст України з Кабінетом міністрів, закладено також списання боргів, допомога компаніям, які займаються доставкою енергоносіїв, теплопостачання.

"Є проблеми. Мери деяких міст вирішують їх у ручному режимі, тому що ситуація непроста не тільки у місті Києві, а й у інших містах. Але у місті Києві, можу усіх заспокоїти, у нас найкраща ситуація по країні, контрольована. Ми закупили газ попередньо ще всередині року, тому ніяких збоїв з постачанням газу не повинно бути", — резюмував голова КМДА. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних та релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Читайте також, чому у Києві можуть повернути віялові відключення електроенергії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися