У Києві можуть повернути віялові відключення електроенергії

У "Київтеплоенерго" назвали причини

У Києві можуть обмежити споживання електроенергії через збитковість теплоелектроцентралей (ТЕЦ). З відповідною заявою виступили у "Київтеплоенерго", передають "Коментарі".

До столиці можуть повернути віялові відключення електроенергії під час опалювального сезону через зростання вартості природного газу. У "Київтеплоенерго" заявили, що виробництво електроенергії для ТЕЦ стало збитковим, а газові теплоелектроцентралі — неконкурентоспроможними.

У комунальному підприємстві пояснили, що собівартість газової електроенергії наразі втричі перевищує собівартість вугільної, проте через низькі запаси вугілля існує загроза віялових відключень електроенергії у зимовий період. У КП "Київтеплоенерго" нагадали, що дві столичні газові теплоелектроцентралі забезпечують близько 70% потреб Києва в теплі та 60% потреб в електроенергії.

Через загрозливі кризові явища під час зимового періоду столичні комунальники звернулись до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. У КП "Київтеплоенерго" наголосили, що вирішення питання щодо коригування цінових обмежень на ринку електроенергії стає критично необхідним умовою для забезпечення безперебійної роботи газових ТЕЦ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних та релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Нагадаємо, в Ірпені опалювальний сезон також розпочнеться з 23 жовтня.

Читайте також, що відомо про підготовку до опалювального сезону у Києві та коли в усіх будинках буде тепло.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянинъ

21 жовтня 2021, 23:35

К чему эти сопли? Без цифр это простое сотрясание воздуха!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися