Опалювальний сезон у Києві: коли стане тепло у домівках

Що відомо про підготовку та коли в усіх будинках буде тепло

Опалювальний сезон у Києві у закладах соціальної сфери розпочався з 1 жовтня, а підключати житлові будинки до теплопостачання почнуть з 23 жовтня. Подробиці про це під час засідання Київської міської ради розповів заступник мера столиці Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Заступник мера Києва Петро Пантелеєв повідомив, що комунальники столиці вже виконали технічну підготовку до старту опалювального сезону у житловому секторі та почнуть підключати будинки з 23 жовтня. За його словами, щоб в усіх домівках киян стало тепло потрібно приблизно тиждень з моменту запуску системи теплопостачання. Окрім того, підключати опалення у районах будуть за визначеним графіком.

Пантелеєв також розповів про райони Києва, де найбільше проблемних питань щодо старту опалювального сезону: "Є у місті критичні райони та мікрорайони. Це стосується частини Солом’янського району, Шевченківського, Подолу, Святошинського району — Борщагівка. Трубопроводи системи теплопостачання знаходяться в незадовільному, кричущому стані".

Під час підготовки проєкту бюджету столиці на наступний рік депутати Київради мають врахувати ці проблеми з опаленням та сприяти виділенню коштів на ремонт систем теплопостачання на аварійних ділянках, додав заступник мера Києва.

"Сьогодні вночі у нас температура плюс сім, але вже наступного тижня буде мінусова температура — мінус один градус. Ми це кожного дня відслідковуємо. Саме тому ухвалено рішення про запуск тепла після п’ятниці, після теплих днів, адже є й інший бік — достатньо велика оплата за кожний день опалення з боку споживачів", — додав Пателеєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві різко підвищили тарифи на опалення, однак подорожчання вартості тепла торкнулося тільки окремих категорій споживачів. Для більшості киян тариф залишиться незмінним. Ціни зросли для комерційних, бюджетних та релігійних організацій. Для побутових споживачів тарифи залишаться на торішньому рівні.

Нагадаємо, в Ірпені опалювальний сезон також розпочнеться з 23 жовтня.

Читайте також, що чи всі будинки керуючих компаній у Києві готові до зими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися