У Києві викрили підприємство на несплаті податків за імпорт

Що відомо про незаконний бізнес

У Києві викрили підприємство, яке роками не сплачувало податки за імпорт. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, столичне підприємство протягом 2020-2022 років не сплачувало податок на прибуток та незаконно імпортувало сировину. Імпорт відбувався від підприємства нерезидента, що зареєстроване в Білорусі. Готовий товар компанія реалізовувала оптовими партіями.

Збитки оцінили у понад одинадцять мільйонів гривень. Детективи Бюро економічної безпеки України забезпечили відшкодування до бюджету 11,3 мільйонів гривень несплачених податків. Кримінальне провадження щодо ухилення від сплати податків скеровано до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони тони кори дерев для столичних дизайнерів. Вантажівку зупинили прикордонники. Під час перевірки знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

Нагадаємо, у Києві відбудуться електронні аукціони з продажу права власності і оренди п’яти земельних ділянок. Про це розповіли у Департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації. Які саме земельні ділянки виставили на продаж у столиці — читайте за посиланням.

Читайте також, про аналіз витрат бюджету Києва на 2024 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися