У Києві упередили масштабне незаконне відшкодування ПДВ

Що відомо про незаконну схему

У Києві встановили три десятки підприємств з потенційним ризиком розповсюдження близько 100 мільйонів гривень податкового кредиту з ПДВ. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки (БЕБ) України, передають "Коментарі".

За даними відомства, викриті столичні підприємства перебувають на податковому обліку в Головному управлінні Державної податкової служби у Києві та зареєстровані як платники ПДВ.

"Службові особи цих підприємств не подавали податкові декларації або надавали такі, що свідчать про відсутність постачання і придбання товарів чи послуг, їх реального походження тощо, що могло стати підставою в т.ч. для незаконного відшкодування ПДВ", — розповіли в Бюро економічної безпеки.

Аналітики Територіального управління БЕБ у Києві скерували до Головного управління ДПС у столиці рекомендаційний лист. Мова йдеться про можливі ризики, рекомендації провести документальні позапланові перевірки, перевірити подані декларації та анулювати свідоцтва платника податку 30 підприємствам. В результаті вжитих заходів відшкодування 100 мільйонів гривень схемного ПДВ упереджено.

Нагадаємо, у 2024 році заплановані надходження до державного бюджету від продажу об’єктів великої приватизації на рівні чотирьох мільярдів гривень. Подробиці розповіли у Фонді державного майна України. Вже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 об’єктах великої приватизації. Серед них — кілька столичних підприємств. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення університету площею 145,8 квадратних метрів вартістю 3,3 мільйонів гривень приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності Це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом. Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого

Читайте також, які земельні ділянки виставили на продаж у Києві під забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися