У Київській області зросли податки: скільки сплачує малий та середній бізнес

Які програми допомоги підприємцям діють у Київській області у 2024 році

За підсумками першого півріччя 2024 року суб’єкти мікро-, малого та середнього підприємництва сплатили майже 21,6 мільярда гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію директорки департаменту економіки Київської ОВА Наталії Погребної.

За словами директорки, ці показники на понад третину більші, ніж сума сплати за аналогічний період попереднього року. 

Також вона повідомила про темпи розвитку бізнесу в Київській області та створення нових робочих місць. “Робота бізнесу є надзвичайно важливим джерелом наповнення бюджетів усіх рівнів. Всього на даний час на Київщині нараховується майже 215,5 тис. зареєстрованих суб’єктів господарювання. У порівнянні з I півріччям минулого року їх кількість зросла на 7%”, – розповіла Наталія Погребна.

За словами експертки, з початку року кількість фактично створених, відновлених або збережених робочих місць становить 5 945, з них 333 – це новостворені робочі місця.

Вона нагадала про урядові програми підтримки бізнесу, які діють у Київській області. Зокрема, підприємці Київської області активно долучаються до Державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”. З початку її реалізації підприємці уклали понад 5 тисяч кредитних договорів на загальну суму понад 21 млрд грн.

Також комплексна програма “Конкурентоспроможна Київщина” передбачає “Додаткове відшкодування частини відсотків до рівня 0% річних суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва”. Компенсацію кредитної ставки отримали 133 субʼєкти мікро-, малого та середнього підприємництва регіону. Загальна сума компенсації - майже 8,3 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які товари продає Київська область за кордон. 


Читайте также