У Києві викрили псевдоброкеров: на шахраїв працювали сотні студентів

Іноземці організували в Києві фінансову схему

Служба безпеки України викрила в столиці три псевдоброкерскіх центру, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали кошти. Керували злочинною схемою троє громадян однієї з країн Близького Сходу. Для нелегальної роботи в колл-центрах вони залучили близько 200 студентів і нелегальних мігрантів. Таку інформацію опублікувала прес-служба СБУ.

Так, згідно з повідомленням, співробітники Служби викрили трьох іноземців родом з Близького Сходу, які реалізували схему заволодіння коштами українців під виглядом участі в біржових торгах.

"Оператори нібито від імені відомої інвестиційної компанії дзвонили клієнтам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на міжнародних фондових біржах", - сказано в повідомленні.

Після перерахування коштів через електронні платіжні системи клієнту створювали "персональний кабінет", в якому демонстрували постійне зростання акцій в ціні і пропонували збільшити "інвестиції". Для створення цього веб-ресурсу організатори використовували елементи обладнання для онлайн ігрового бізнесу, забороненого в Україні. За допомогою спеціально розробленого програмного забезпечення "інвесторам" імітували трансляцію електронної торгівлі на біржах. А якщо клієнт хотів забрати свої гроші, ділки повідомляли йому про банкрутство компанії.

Слідчі встановили, що зловмисники діяли протягом кількох років і встигли привласнити кошти кількох тисяч громадян.

Вкладники - клієнти шахраїв передавали організаторам бізнесу від однієї до п'яти тисяч доларів США.

Як повідомляв портал "Коментарі", харків'янка, яка перебувала в розшуку майже два роки за підозрою в великій афері, знайшлася. Правоохоронці взяли її під варту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися