У Києві затримали шахрая: міняв валюту на сувенірні гривні

Шахрая-рецидивіста впіймали на гарячому

У Києві оперативники затримали зловмисника, який під приводом обміну валют заволодів майже мільйоном гривень і обміняв їх на сувенірні банкноти. Про це повідомляє прес-служба МВС, передає УНН.

Рецидивіста, якому 34 роки, підозрюють у шахрайстві.

Згідно з даними слідства, киянин розмістив в Інтернеті оголошення про обмін валюти за вигідним курсом, але на зустріч з "клієнтом" відправив стороння особа.

Правоохоронці встановили, що  жителю Чернігова терміново знадобилися гроші в національній валюті, в столиці чоловік планував купити нову іномарку. Оскільки в автосалоні брали тільки гривні, то чоловік почав шукати, де можна швидко обміняти 33 тис. 600 доларів США. Побачивши на сайті оголошення про обмін валюти за вигідним курсом, він зацікавився пропозицією і домовився про угоду. На зустріч приїхав "помічник" зловмисника, який не знав, що гроші в сумці - сувенірні.

Зазначено, що під час невідкладного обшуку за місцем проживання киянина слідчі виявили і вилучили чорнові записи, сім-карти, документи, сувенірні купюри і інші речові докази, які долучили до матеріалів кримінального провадження. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв портал "Коментарі", С лужба безпеки України викрила в столиці три псевдоброкерскіх центри, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали кошти. Керували злочинною схемою троє громадян однієї з країн Близького Сходу. Для нелегальної роботи в колл-центрах вони залучили близько 200 студентів і нелегальних мігрантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися