Посадовця КМДА викрили на хабарі у сотні тисяч доларів (ФОТО)

Посадовця КМДА та керівника держпідприємства затримали «на гарячому» одразу після одержання хабаря

У Києві судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства, яких звинувачують у хабарництві. Фігуранти вимагали та одержали 270 000 доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора одного з Департаментів КМДА та директора державного підприємства, пов’язаного з Київською ОДА, за фактом вимагання та одержання 270 000 доларів США.

Як встановлено досудовим розслідуванням, обвинувачені посадовці вимагали гроші від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, за те, щоб фігуранти сприяли та не створювали перешкод його роботі. У разі відмови, заступник директора департаменту погрожував створити проблеми в роботі перевізника та інших пов’язаних з ним підприємств.

Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів. Правоохоронці задокументували два транші неправомірної вигоди на загальну суму 51200 доларів, які були одержані обвинуваченими у січні та лютому 2022 року.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну, посадовці призупинили протиправні дії щодо перевізників. Однак вже в липні 2022 року вони поновили свої вимоги. Посадовці вимагали 220000 доларів за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року, хоча договори вже були підписані на момент отримання коштів.

Після одержання посадовцями обумовленої суми грошей, їх затримали "на гарячому". Під час невідкладних обшуків у місцях проживання та службових приміщеннях КМДА, були вилучені грошові кошти, документи та ручні осколкові гранати.


Як раніше писали "Коментарі", у зв'язку з вибухом у Шевченківському райсуді Києва повідомлено про підозру п’ятьом правоохоронцям. В приміщенні суду арештант використав вибухові засоби, що призвело до його загибелі, поранення співробітників поліції та пошкодження приміщення та майна суду. Співробітникам СІЗО інкриміновано службову недбалість, а військовослужбовцям Нацгвардії – порушення статутних правил вартової служби чи патрулювання.

Читайте также