Хабар на мільйон: у Києві затримали "схематозніка" (ФОТО)

За хабар в один мільйон гривень чиновник збирався заволодіти 1,3 тис. тоннами зерна

Боротьба з корупцією в Україні приносить свої плоди. Так, в НАЗК розповіли, хто найчастіше бере хабарі в Україні. А ось в Києві під час отримання хабара затримано радника директора одного з підприємств Держрезерву України. Про це повідомили в Національній поліції.

За даними правоохоронців, затриманий організував злочинну схему незаконної передачі майна держрезерву третім особам. Загальний збиток від діяльності затриманого оцінюється в 8 млн грн.

"Встановлено, що радник директора одного з державних підприємств Держрезерву, використовуючи підроблені документи, створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами. За 1 млн грн хабара зловмисник надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольного йому юрособи на зберігання зі складів держпідприємства пшениці масою 1,3 тисячі тонн. При цьому, пшениця на склад так і не надійшла. Надалі приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами в держрезерв України та отримати нібито передане їм на зберігання зерно пшениці ", - розповіли правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) КК. Затриманому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві черговим хабарником виявився інженер. Чоловік працював у столичній обласної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися