У Києві шахрай заробив на продажу масок півмільйона грн

Зловмисник продавав неіснуючі медичні маски

Пандемія коронавірусу серйозно вдарила по економіці країни. Але з'явилися і нечисті на руку громадяни, які вирішили шахрайським способом підзаробити на вірусній темі. Так, один з таких випадків приводить прокуратура міста Києва на своїй сторінці в Facebook.

Чоловік продавав неіснуючі медичні маски та завдав збитків на суму 500 тис. грн.

Як повідомили в столичній прокуратурі, йому інкримінують звинувачення за статтею про шахрайство.

"Повідомлено про підозру 34-річному чоловікові за фактом вчинення шахрайських дій, в результаті яких завдано збитків на суму майже 500 тисяч гривень", - заявили в прокуратурі.

Як стало відомо, в лютому 2020 року, на початку пандемії коронавірусу підозрюваний з метою наживи під виглядом продажу захисних медичних масок купив фірму та оформив її на підставну особу. Після цього розмістив на популярних сайтах оголошення про продаж медичних масок.

В оголошенні про продаж масок, яких не було в наявності у продавця, він заявив, що розрахунки за товар ведуться тільки в безготівковому вигляді.

Постраждалі перераховували гроші на рахунок фіктивного підприємства, проте товар їм не відправлявся, контактні телефони вимикалися, електронні поштові скриньки видалялися.

Відзначається, що серед постраждалих від афери шахрая - дві благодійні організації та дві державних лікарні.

Як повідомляв портал "Коментарі", на що тільки не йдуть заповзятливі ділки, щоб викачати гроші з киян. Так, на новий спосіб "щодо чесного" заробітку звернули уваги співробітники "Київводоканалу".  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися