У Києві судитимуть луганського псевдомінера

Лжемінер може провести за гратами до шести років

Правоохоронці завершили слідство у справі про замінування станції метро "Хрещатик" в Києві і направили обвинувальний акт до одного зі столичних судів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила поліція Києва.

Так, за свої дії обвинувачений може позбутися волі на строк до шести років.

Нагадаємо, що сам інцидент стався в листопаді 2020 року, коли до чергової частини столичного главку подзвонив чоловік і повідомив про те, що поїзд, який рухається до станції метро "Хрещатик" вибухне. Рух поїздів було зупинено, правоохоронці провели евакуацію пасажирів і перекрили входи на станцію. Втім, викликані на місце події фахівці вибухових речовин не виявили.

"В ході оперативно - розшукових заходів ми встановили особу мінера, і пізніше він був затриманий. Ним виявився раніше не судимий луганчанин, 1979 року народження. Ми повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід - нічний домашній арешт", повідомив начальник слідчого відділу управління поліції в метрополітені Олексій Журавель.

Зараз слідчі управління поліції в метрополітені завершили досудове розслідування і направили обвинувальний акт разом з матеріалами кримінального провадження до суду.

Як повідомляв портал "Коментарі", чоловік-лжемінер, який неодноразово заявляв про вибухівку в будівлі Оболонського районного суду і зірвав понад сотні засідань, отримав покарання за свої вчинки. Тепер лжемінер відправиться за грати і проведе там 4,5 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися