У Києві викрили полігон зі зброєю: стали відомі нові подробиці (ВІДЕО)

СБУ підозрює членів "Муніципальної варти" в організації незаконного стрілецького полігону, представники організації звинувачення відкидають

Зброя, яку вилучили співробітники Служби безпеки України (СБУ) на стрілецькому полігоні на території колишнього дитячого табору у Дарницькому районі Києва, легальна та іграшкова. Про це заявив журналістам "Магнолія ТВ" представник "Муніципальної охорони" Києва Євгеній Тилко, передають "Коментарі".

За даними СБУ, до організації полігону в столиці причетні члени громадського формування з охорони громадського порядку "Муніципальна варта". Правоохоронці вважають, що стрільби проводилися із незареєстрованої вогнепальної зброї. Крім того, учасники громадського формування зберігали боєприпаси, вибухівку та зброю, яку незаконно вивезли із зони бойових дій на Донбасі.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів у Києві вилучили гранатомет, мисливську нарізну зброю, майже сотню набоїв, 400 г тротилу, два корпуси від гранат і напівавтоматичний пістолет, повідомили в СБУ. За цими фактами відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії та експертизи.


В організації "Муніципальна варта" інформацію щодо незаконної зброї відкидають.

"Написали все це — незаконний полігон, але визначення "незаконний" чи "законний" полігон у законодавстві немає, як, в принципі, немає й закону про зброю. Вся зброя, яку вони продемонстрували й назвали її, не чекаючи експертиз, нелегальною й незаконною, вся вона зареєстрована відповідно до чинного законодавства. Люди нею володіють офіційно", — стверджує представник Муніципальної охорони Києва Євгеній Тилко.

За його словами, з бази "Муніципальної варти" у Києві вилучили "іграшкову" та "легальну" зброю.

"З бази повилучали іграшкові пістолети — пластикові, які хлопці використовують для тренувань", — заявив Тилко.

У "Муніципальній охороні" Києва також відкинули звинувачення, що їхні члени, серед яких колишні військовослужбовці Збройних сил України, причетні до контрабанди зброї із зони бойових дій на Донбасі.

"Ми розцінюємо це як тиск на ветеранську спільноту, тому що в нашому підприємстві ключовими людьми є ветерани — їх тут більшість", — вважає представник "Муніципальної охорони" Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники СБУ викрили корупційні схеми у філіях "Укрзалізниці".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися