Вбивство та вибух у будинку під Києвом: стали відомі нові подробиці

Під час судового процесу, який відбувся у Києво-Святошинському суді столиці, стали відомі нові подробиці та запобіжний захід підозрюваному

У Києво-Святошинському суді столиці у четвер, 24 червня, обрали запобіжний захід підозрюваному у жорстокому вбивстві чоловіка та підпалі багатоквартирного будинку у Білогородці, повідомляють "Коментарі".

Слухання у суді щодо обрання запобіжного заходу почалися на півтори години пізніше. Підозрюваний перебував у скляній камері та відмовлявся від спілкування з журналістами. На питання, чому він вирізав загиблому серце, підсудний заявив, що він такого не робив. Прокурор та адвокати подали клопотання проводити засідання у закритому форматі, однак суддя відмовив. Проте ЗМІ заборонено судом розголошувати прізвище підозрюваного.

За словами кримінальної оглядачки Катерини Бруснікіної, підсудний на суді виглядав вельми стомленим та знесиленим. Він із загиблим були близькими сусідами, їхні квартири були поруч та постраждали обидві після пожежі, каже експерт.

"Він (підозрюваний, — ред.) повідомив про те, що дві доби він був поруч із правоохоронцями, а те, що поліція розповіла, що він нібито вирізав серце, покраяв легені й вбив — для нього це — дивина. Він також клопотав перед судом аби усі представники були видалені з зали суду. На цьому також наполягав прокурор", — розповіла кримінальна оглядачка.

Загиблий чоловік, у вбивстві якого підозрюють підсудного, є учасником бойових дій на Донбасі, уродженець Кременчука, зазначила Бруснікіна.

"Мені розповіли, що у нього (загиблого, — ред.) є діти та дружина, яка зловживає алкоголем. Де вони знаходилися в той час — не знаю. Знаю, що похованням займається сільська рада", — сказала вона.

Адвокат підсудного Сергій Ярмак заявив, що на його підзахисного чинять психологічний тиск.

"Він дав певні свідчення щодо оголошеної йому підозри. Я не повністю поділяю позицію застосування до нього катування. Ми це зазначили на допиті. Я ставлю, на мою думку, під обґрунтовані сумніви його свідчення, оскільки він був позбавлений сну понад дві доби й належного харчування — перевтома", — сказав адвокат.

Прокурор вимагав обрати для підсудного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Після наради суддя оголосив рішення — арешт строком на 60 днів без права внесення застави.

Напередодні 43-річному чоловіку оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема — у вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю та умисному знищенні чужого майна. За цими статтями йому загрожує покарання до довічного ув’язнення. Поліція також оприлюднила відео, де затриманий зізнався, що скоїв вбивство "у стані афекту", а квартиру підпалив, щоб знищити сліди злочину.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 21 червня під Києвом у житловому будинку стався вибух, а після нього — пожежа. Внаслідок надзвичайної ситуації постраждало вісім осіб. Крім того, у квартирі на третьому поверсі, звідки й почалася пожежа, виявили тіло чоловіка з численними пораненнями



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися