У Києві та низці міст викрили проросійських агітаторів (ФОТО)

У Службі безпеки України розповіли про викриття міжрегіональної мережі пропагандистів РФ

У Києві, Маріуполі та кількох областях викрили агітаторів, які поширювали через інтернет заклики до зміни меж державного кордону і повалення конституційного ладу в Україні. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

У Києві контррозвідники викрили уродженця Донецької області, який закликав до захоплення державної влади і вступу до лав незаконних збройних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР".

Для поширення такого контенту він використовував власні акаунти в соціальних мережах, зазначають в СБУ. Поширювані тексти, за результатами судово-лінгвістичної експертизи, містили заклики до насильницької зміни діючої влади в Україні.

У Маріуполі викрили чоловіка, який розповсюджував через персональні сторінки заборонених соцмереж публікації щодо зміни меж державного кордону України.

Місцевий житель також закликав до ведення агресивної війни. Інформація про його співпрацю зі спецслужбами РФ через одну з громадських організацій зараз перевіряється, інформують у відомстві.

У Сумській області житель міста Путивль поширював в інтернеті матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні. Йому повідомили про підозру.

У Черкаській області викрили інтернет-агітатора за заклики до захоплення державної влади і фізичної розправи над чиновниками.

Також СБУ встановила жительку регіону, яка агітувала за зміну меж України, а в Закарпатській області заблокували деструктивну інтернет-активність двох місцевих жителів, які поширювали в соцмережах заклики до відокремлення певних територій України, де проживають нацменшини.

Під час слідчих дій у пропагандистів виявили комп'ютерну техніку, обладнання та електронні носії інформації з доказами протиправної діяльності, підкреслили в СБУ. Зараз восьми людям повідомлено про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, ще двоє - засуджені до позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Святошинському районі Києва затримали чоловіка, який може бути причетний до стрілянини з вікна квартири. Правоохоронців викликали місцеві жителі до багатоквартирного будинку на вулиці Академіка Єфремова. Люди скаржилися, що чули постріли і крики з четвертого поверху будівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

27 червня 2021, 10:58

Физическая рапсправа над уродами чиновниками это нужно!!!!! и не то что бы призывать а стрелять многих дибилов нужно разрывапть на части!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися