У Київській області викрили контрабандистів: що хотіли вивезти (ФОТО)

До Європи з України намагалися вивезти унікальні культурні цінності

У Київській області група контрабандистів намагалася переправити до країн Європейського Союзу майже 30 посилок з унікальними культурними цінностями. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України (СБУ), інформують "Коментарі".

За даними відомства, у посилках знаходились вироби, що датуються І тисячоліттям до нашої ери та періодом Київської Русі. Вивезти їх з України намагалися декілька мешканців Київської області, зазначають в СБУ. Вони купували у місцевих колекціонерів культурні цінності, а іноземних клієнтів собі підшукували через інтернет.

Переправити контрабандні товари планували за допомогою міжнародного поштового сервісу. За місцями проживання "бізнесменів" правоохоронці виявили вироби та прикраси І тисячоліття до нашої ери та періоду Київської Русі. Серед предметів старовини також були срібні монети, холодна зброя та предмети побуту першого тисячоліття нашої ери. За даними експертизи, вилучені предмети належать до культурних цінностей.

Одному з організаторів контрабандної схеми вже оголосили підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, додали в СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно й погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися