У Києві затримали бойовика "ЛНР": що відомо (ФОТО)

Подробиці спецоперації розповіли у Службі безпеки України

У Києві працівники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) затримали бойовика "ЛНР". Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформують "Коментарі".

За даними відомства, учасник незаконних збройних формувань так званої "ЛНР" прибув у Київську область, щоб стати на облік як переселенець з окупованої території. В СБУ наголосили, що затриманий перебував у складі так званої "народної міліції ЛНР". Там чоловік "працював" старшим стрілком. Крім того, він обслуговував бойову техніку окупаційних військ на Донбасі.

Затриманому українцю оголосили підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України — створення терористичної групи чи терористичної організації. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, додали в СБУ. Чоловіка також перевіряють на предмет можливого виконання ним на підконтрольній Україні території диверсійних та розвідувальних завдань.

 picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей.

Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно й погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися