У Києві замінували гуртожиток: що відомо (ФОТО)

У столичній поліції розповіли, що сталося, чи знайшли бомбу та мінера

У Києві затримали чоловіка, який повідомив про замінування житлового будинку та спостерігав, як правоохоронці шукають у гуртожитку бомбу. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції, інформують "Коментарі".

Інцидент стався у Деснянському районі Києва. До поліції анонімно зателефонував чоловік та заявив про замінування гуртожитку, розташованому на проспекті Лісовому. До житлового будинку виїхали вибухотехніки, слідчі та поліція. Поки правоохоронці шукали бомбу, чоловік, який повідомив про замінування, спостерігав за їхньою роботою з зупинки громадського транспорту, розповіли у поліції.

Під час перевірки житлового будинку та прилеглої до гуртожитку території небезпечних пристроїв не виявили, поінформував слідчий Деснянського управління поліції Олександр Кокідько. За його словами, протягом години правоохоронці встановили особу чоловіка, яких повідомив про псевдомінування. Ним виявився раніше не судимий 47-річний киянин. Чоловіка затримали на зупинці громадського транспорту. У нього вилучили для експертизи мобільний телефон.

"На момент скоєння правопорушення чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Прилад "Драгер" показав 2,68 проміле", — заявив Кокідько.


За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян затриманому загрожує від двох до шести років тюрми, повідомили у столичній поліції.

Нагадаємо, у Києві затримали 19-річну уродженку Закарпатської області, яка обікрала співробітницю посольства США в Україні. Американська дипломатка виявила крадіжку особистих речей з власної сумки, про що відразу ж повідомила в правоохоронні органи. У затриманої за крадіжку жінки виявили частину вкрадених речей — дипломатичну карту помічника аташе США, водійське посвідчення та банківські картки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на бульварі Кольцова горіла будівля мережі супермаркетів "Сільпо". За даними Головного управління ДСНС України у Києві, надзвичайна подія сталася у Святошинському районі столиці. Горіла прибудова до магазину, а вогонь міг розповсюдитись на супермаркет. Людей евакуювали, а пожежу вдалося швидко загасити. Жертв та постраждалих немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися