У Києві шукають бомбу в будівлі мерії: що відомо (ФОТО)

На місці події працюють вибухотехніки

У Києві надійшло повідомлення про мінування будівлі Київської міської ради з вимогою викупу. Про це повідомив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

За його словами, чоловік вимагає викуп у розмірі пів біткоїна — це близько пів мільйона гривень. Секретар Київської міської ради також повідомив, що з будівлі мерії частково евакуювали співробітників і відвідувачів. Він також вважає, що повідомлення про замінування мерії — вигадана історія.

На оприлюдненому листі, що надійшов до Київської міської державної адміністрації, видно, що чоловік, який вимагає гроші, представився як Едгар Казарян. На те, щоб йому передали гроші, він надав владі 24 години, або погрожує підірвати бомбу за адресою: Хрещатик, 36, де розташована мерія. У поліції поки що інформацію про мінування будівлі не коментують. 


Нагадаємо, що з 28 червня по 4 липня рятувальники Києва ліквідували 96 пожеж та 9 аварій у столиці. Крім того, у Києві рятувальників за тиждень чотири рази викликали для спільного відпрацювання з МВС, СБУ інформації щодо замінувань і виявлення підозрілих предметів. Загалом з початку 2021 року столичні рятувальники здійснили 132 виїзди по заявках щодо замінування об’єктів та виявлення підозрілих предметів у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в паркінгу біля багатоповерхівки загорівся автомобіль. Надзвичайна ситуація виникла в Шевченківському районі столиці. У підземному паркінгу біля восьмиповерхового житлового будинку сталося займання автомобіля марки Mersedes.

Крім того, на минулому тижні на бульварі Кольцова у Києві горіла будівля мережі супермаркетів "Сільпо". За даними Головного управління ДСНС України в Києві, надзвичайна подія сталася в Святошинському районі столиці. Горіла прибудова до магазину, а вогонь міг поширитися на супермаркет. Людей евакуювали, а пожежу вдалося швидко загасити. Жертв і постраждалих немає.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися