До Києва доправили поранену військовим дитину: подробиці НП (ВІДЕО)

Хлопчик отримав вогнепальне поранення у Житомирській області

До лікарні Києва вертольотом доправили дитину, яка отримала вогнепальне поранення від військовослужбовця на Житомирщині. Про це повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у Київській області, передають "Коментарі".

Надзвичайна подія сталася 12 липня у Новоград-Волинському, що у Житомирській області. Того дня дитину з вогнепальним пораненням хребта та органів черевної порожнини доставили до реанімації місцевої лікарні та прооперували. Проте дев’ятирічний хлопець знаходився у важкому стані та потребував лікування у спеціалізованому закладі, наголошували лікарі.

Вертоліт рятувальників доправив дитину з Новоград-Волинського до Києва. Пораненого хлопця госпіталізували до Національної дитячої спеціалізованої клініки "Охматдит". Лікуванням дитини тепер займатимуться лікарі столиці, додали в ДСНС.


За даними правоохоронців, дитину поранив друг батька — військовий, який приїхав в гості з Києва до Новоград-Волинського. Інцидент стався вдома. Нібито дорослі випивали та під час застілля з необережності вистрелили. Куля потрапила дитині в спину та пройшла через живіт. На місці події знайшли кулю, а у машині гостя з Києва — зброю. Чоловіка затримали. За фактом поранення дитини відкрито кримінальне провадження.

У Києві поранений хлопець зараз перебуває у хірургічному відділенні у реанімації. Про стан дитини після госпіталізації до столиці в ефірі телеканалу "Київ" розповів медичний директор Національної дитячої спеціалізованої клініки "Охматдит" Сергій Чернишук.

"Отримує усе необхідне лікування, а також усі додаткові обстеження, які необхідні для того, щоб скласти картину про її стан, та відповідно — виробити план лікування. Стан важкий. Дитина знаходиться на штучній вентиляції", — сказав лікар.

За його словами, скільки перебуватиме у медзакладі поранений хлопець, прогнозувати важко.

"Не всі обстеження у нас є, тому важко сказати, яких операцій дитина потребуватиме, у який термін та як вони пройдуть. Це не буде швидко, тому що ураження складне. Тут головне не час, а загальний результат. Сподіваємося, що нам вдасться зробити усе необхідне, щоб дитина, по-перше, вижила, по-друге — щоб шкода від цієї події була настільки мінімальною, наскільки це можливо", — прокоментував медичний директор Національної дитячої спеціалізованої клініки "Охматдит" Сергій Чернишук.

Нагадаємо, у Бориспільському районі Київської області сталася жахлива ДТП, яка забрала життя двох людей. Серед загиблих була дитина. Біля селища Ревне у ДТП двоє людей загинули, ще троє отримали травми. Рятувальники заявили, що легковий автомобіль, в якому знаходилося 12 осіб, перекинувся на дах через перевищення швидкості водієм. Згодом стало відомо, що в автівці знаходилися 16 людей, з них — семеро дітей їхали у багажнику.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

15 липня 2021, 12:39

Ідіоти ! Нічого більше сказати ! Зовсім недавно Омельченко боровся з трамваями. Трамвайчик № 27 ходив від Палац спорту до Троєщина по мосту Патона. Знищили трамвайчик, а що стало краще ? Ходив по набережній трамвайчик від Пішохідного до мосту Патона . Знищили трамвайчик, а що стало краще ? Треба обмежувати кількість машин в Києві, а доріг скільки не будуй завжди буде мало !!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися