З’явилися нові подробиці вандалізму на Софійській площі (ФОТО, ВІДЕО)

На інцидент з гонками відреагували у поліції та мерії Києва

У Києві за фактом екстремальних рекламних зйомок на Софійській площі за участі двох автівок розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у столичній поліції, передають "Коментарі".

На Софіївській площі у Києві провели зйомку рекламного ролику із залучанням двох автівок. Столична влада та поліція дозвілів на це не давали. Відомо, що зйомки проводила компанія Red Bull. Відповідне відео оприлюднили у соцмережах. На кадрах видно, як автівки на шаленій швидкості ганяють у пішохідній зоні історичного центру Києва. Відео вже викликало хвилю обурення серед киян. На подію відреагували у Київській міській державній адміністрації, а потім — у столичній поліції.

Наразі столичні правоохоронці проводять слідчі дії та встановлюють усіх учасники інциденту. За фактом екстремальної рекламної зйомки на Софійській площі розпочали кримінальне провадження. Фігурантам справи інкримінують ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Санкція статті за хуліганство у центрі Києва передбачає покарання обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років, повідомили у столичній поліції.

Докази того, що Київська міська державна адміністрація не давала дозволів на цю зйомку, оприлюднив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов. Він повідомив, що компанія "Ред Бул" не отримала погодження від столичної влади на дріфтінг для зйомок реклами на Софійській площі, які організатори планували проводити протягом двох днів.

picture

"Ред Бул зробив це нишком, не провівши заходів для убезпечення пішоходів. Люди йшли на роботу, ухиляючись від авто. Наслідки могли бути трагічними. Це вандалізм та хамське ставлення до однієї з найцінніших пам’яток України. Уявіть собі дріфт Ред Бул на площі святого Петра у Ватикані або мотокрос біля La Sagrada Familia", — обурився Усов.

Внаслідок самовільних дій організаторів зйомок на Софійській площі пошкоджено понад дві тисячі квадратних метрів мощення традиційної київської клінкерної цегли. Столична влада підраховує збитки та спрямує звернення до прокуратури щодо пошкодження комунального майна, зазначив заступник мера Києва. Він додав, що після цього інциденту "Київавтодор" унеможливить заїзд автомобілів на Софійську площу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

10 серпня 2021, 22:45

КГГА следует подать в суд, последний должен присудить общественные работы, и эта женщина, которая по комплекции как две, должна мыть площадь, пока не отмоет. Кстати, думаю, она сама будет не против, может, похудеет.

алекс

10 серпня 2021, 17:46

Энцефалопат опять ни чего не знает и не при делах грязных. Строит метро на троещину - 6 лет и еще не начинали. бандитом был - баньдюком остался, таких только меняют.

Роман

10 серпня 2021, 17:18

А кто подписал разрешение на съёмку? Боксер конечные не в курсе?

Виктор

10 серпня 2021, 16:48

Сталин бы настрелял.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися