У Києві на махінаціях із забудовою викрили посадовця Міноборони (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці корупційної схеми розповіли у прокуратурі та ДБР

Начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України та одного з посадовців органів місцевого самоврядування затримали під час одержання хабаря. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що посадовці Міноборони та органів місцевого самоврядування вимагали гроші з представника приватного підприємства за надання дозволу селищної ради на передачу земельної ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків у селищі міського типу Гостомель Київської області. Ця земля перебуває у віданні Міноборони, зокрема на території військового містечка, зазначили в столичній прокуратурі.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили, що за дозвіл оренди землі та відповідний договір із Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України учасники корупційної схеми вимагали від забудовника 45 тисяч доларів. Забезпечити необхідну кількість землі для забудови мав один з керівників місцевої влади. За свої "послуги" щодо пролонгації одного з договорів оренди та передачу до Міноборони України ще двох земельних ділянок він запросив 15 тисяч доларів.

Керівник місцевої громади та посередник отримали з кожної інвестиційної угоди по 10 тисяч доларів. Гроші їм передали за ухвалення необхідного забудовнику рішення сесії Гостемельській ОТГ про продовження договору оренди з Міноборони на одну земельну ділянку та дозвіл на виготовлення проєктної документації для іншої. Під час укладанні угоди у службовому приміщенні Міноборони одного з керівників Центрального територіального управління капітального будівництва цього відомства затримали на хабарі у 20 тисяч доларів. За даними столичної прокуратури також затримали посередника. Слідчі дії тривають. Правоохоронці проводять обшуки за місцями роботи та проживання учасників схеми.


Нагадаємо, у Києві повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. У 2005 році Київська міськрада уклала договір оренди земельної ділянки на Троєщині з приватним підприємством. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аквазони, а також дитячий майданчик. Проте замість забудови земельну ділянку використовували для розміщення платної автостоянки

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. В грудні 2020 року цей гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства. Заклад площею понад 650 квадратних метрів та вартістю 3,5 мільйона гривень розташований у курортному селищі Кирилівка в Якимівському районі Запорізької області.

Читайте також, що мерія Києва буде судитися з РНБО через забудову скверу біля метро "Сирець".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися