Киянин вербував найманців для участі у бойових діях в Сирії (ФОТО)

Подробиці розповіли в СБУ та прокуратурі

Киянин організував схему отримання прибутку з вербування українців для участі у воєнних та насильницьких діях на боці опозиційно налаштованих військових загонів до Сирії. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними Офісу генпрокурора, мешканець столиці залучив до своєї схеми ще двох мешканців Київської області. Схема, за даними слідства, працювала з лютого 2020 року по березень 2021 року. Учасники підшукували людей серед спортсменів, колишніх військових та добровольців, які брали участь в бойових діях на Донбасі. Також залучували тих, хто мав будь-який інший бойовий досвід. За участь у війні в Сирії найманцям обіцяли п’ять тисяч доларів на місяць. Грошова винагорода залежала від рівня бойової підготовки.

За даними Служби безпеки України, вербуванням займався 27-річний киянин, а найманцям обіцяли від 5 до 10 тисяч доларів на місяць. Під час обшуків у фігурантів кримінального провадження вилучили комп’ютери, флеш-носії, сім-карти, мобільні телефони та банківські картки. Групі осіб повідомили про підозру за кількома статями Кримінального кодексу України. Організатору та двом співучасникам схеми обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на території центральних автомобільного та залізничного вокзалів підпаювали та обкрадали людей. Схему пограбування організував раніше судимий 38-річний мешканець столиці. У спільники чоловік залучив працівника кафе на території сусіднього супермаркету, свою знайому, яка відволікала потерпілих, та інших осіб.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва чоловік забив до смерті свою співмешканку палицею. Причиною вбивства став конфлікт під час спільного розпивання алкоголю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися