У Києві з’ясовують, чому на залізничному вокзалі немає ялинки

Справою зайнялись у столичній прокуратурі

У Києві на центральному залізничному вокзалі мали ще минулого тижня встановити новорічну ялинку, проте святкового дерева досі немає. Про це розповіли у прокуратурі столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, на встановлення та прикрашання новорічної ялинки в приміщенні центрального залізничного вокзалу виділили п’ять мільйонів гривень. Облаштувати святкову локацію мали до 17 грудня, однак досі це не зробили.

Замовником послуг на встановлення новорічної ялинки є Філія "Вокзальна компанія" АТ "Укрзалізниця". У Солом'янській окружній прокуратурі підозрюють розкрадання бюджетних грошей та розпочали слідчі дії. За фактом відсутності новорічної ялинки на центральному залізничному вокзалі відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, з 15 грудня у Києві відкрились офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. До 31 грудня у столиці працюють майже дві сотні ялинкових базарів. Адреси локацій можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках та лісах столиці їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції. Окрім того, за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися