Коригувальника ракетних ударів по Києву затримали у столиці

Подробиці розповіли в СБУ

У Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Про це повідомили у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними українських спецслужб, після ворожих обстрілів Києва чоловік "доповідав" про їх результати своєму російському куратору і надсилав йому фотоматеріали з місць події.

"Серед об’єктів, по якому цілив ворог був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Серед своїх колег він висловлював підтримку агресорам та заперечував їх злочини, у тому числі обстріли українських міст", — розповіли в СБУ.

Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств. Чоловік розсилав працівникам установи провокаційні матеріали через Telegram. У своїх повідомленнях він виправдовував повномасштабну російську агресію "захистом Донбасу". У затриманого виявили докази у мобільному телефону, знайшли вогнепальну зброю та флеш-носії зі службовою документацією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва триває ліквідація наслідків ракетних обстрілів російських окупантів. З будинку, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Поранені пятеро людей, серед них — семирічна дівчинка, яку дістали з-під завалів. Одна людина загинула. Згодом стало відомо, що кількість постраждалих внаслідок ракетних обстрілів Києва зросла.

Після ракетних обстрілів Києва мер столиці Віталій Кличко звернувся до киян та гостей міста. Київський міський голова закликав мешканців столиці не втрачати пильності, не публікувати відео та фото одразу після вибухів та чекати офіційної інформації.

Читайте також про збиту над Київщиною російську ракету — де впала напередодні та як виглядає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися