У Києві судитимуть комунальника, який "заробив" на благоустрою парку

У столичній прокуратурі розповіли подробиці

Дніпровська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду комунального підприємства, який підробив документи та допоміг підряднику привласнити бюджетні кошти. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної прокуратури.

У відомстві зазначили, що Київським комунальним об’єднанням зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" після тендеру укладено низку договорів з приватним підприємством. У Дніпровському районі Києва підрядник мав виконати будівельні роботи з благоустрою парку "Перемога".

Слідство встановило, що для незаконного отримання грошей зі столичного бюджету за нібито виконані роботи, директор підрядного підприємства підробив акти виконаних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними. Окрім того, інженер з технічного нагляду комунального підприємства, підписав ці документи. Підроблені акти стали підставою для перерахування грошей на рахунок підрядника.

Економічна експертиза встановила, що внаслідок підписання інженером з технічного нагляду низки актів виконаних робіт бюджету Києва завдано збитки на понад 620 тисяч гривень. Правоохоронці також перевіряють причетність до злочину інших службових осіб столичного комунального підприємства.

Нагадаємо, у Солом'янському районі Києва також створили квіткову композицію на честь активіста та військового Романа Ратушного, який загинув у бою під Ізюмом у червні цього року. На вулиці Протасів Яр влаштували квітник у вигляді емблеми його громадської організації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Солом'янському районі Києва сталася штовханина за участю жінки та місцевих торговців через конфлікт з дітьми, яких образила прихильниця "руського миру". За словами очевидців, на житловому масиві Відрадний діти продавали іграшки, щоб зібрати гроші на потреби Збройних Сил України. У пабліку заявили, що жінка, яка прийшла продавати свої овочі, поламала дітям лоток, побила іграшки і розповідала, що "прийде Путін і наведе тут порядок". Подробиці та відео — в нашому матеріалі.

Дивіться також відео, як на озері у Києві видають повістки у військкомат.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися