Квіткову композицію на честь активіста Романа Ратушного створили у Києві (ФОТО)

Інсталяція з’явилася на вулиці Протасів Яр

У Києві створили квіткову композицію на честь активіста та військового Романа Ратушного, який загинув у бою під Ізюмом у червні цього року. Про це повідомили у комунальному підприємстві з утримання зелених насаджень Солом'янського району столиці, передають "Коментарі".

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман Ратушний брав участь в боях з росіянами під Києвом, потім на Сумщині та Харківщині. Засновник та голова громадської організації "Захистимо Протасів Яр", розвідник 93-ї ОМБР "Холодний Яр" Роман Ратушний загинув під Ізюмом в боях з російськими окупантами. Це сталося під час виконання бойового завдання в розвідувальному дозорі в складі бойової групи 9 червня.

У Києві з героєм простилися 18 червня. Провести Романа Ратушного в останню путь на Майдан Незалежності прийшли понад дві сотні людей. Українського захисника та активіста поховали на Байковому кладовищі. Протягом мирного життя активіст боровся за збереження зеленої зони в центрі Києва та недопущення забудови у Протасовому Яру. Всередині січня 2022 року Верховний суд України заборонив забудову Протасового Яру та повернув урочище в категорію зелених зон Києва.

На честь Романа Ратушного на вулиці Протасів Яр влаштували квітника у вигляді емблеми його громадської організації. Так столичні комунальники дякують герою за патріотизм і відданість.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поблизу однієї зі станцій метро створили квіткову композицію відомої рожевої панами соліста гурту Kalush Orchestrа. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, квіткова композиція "Київська Мадонна в метро" стала переможцем у голосуванні серед кращих патріотичних інсталяцій з квітів у Києві. У конкурсі брали участь майже три десятки квітково-патріотичних композицій, зокрема квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем та композиції "Літак "Мрія", за основу якого взятий дитячий малюнок.

Читайте також, що до Дня Незалежності України у Києві створять нові квіткові панно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися