У Києві остаточно врятували від забудовників Протасів яр

Подробиці розповів мер столиці Віталій Кличко

Верховний суд України підтвердив законність і обґрунтованість рішень Київської міської ради від 2020 року щодо Протасового яру. Про це повідомив розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У суді забудовник намагався переконати, що міськрада не може скасувати рішення про надання землі парку в оренду для забудови, тому що будівництво мало стати частиною змін до Генерального плану Києва. Територія парку "Протасів яр" Київська міська рада передала в оренду на п’ять років ТОВ "Бора" ще за часів каденції мера Леоніда Черновецького. Згодом право оренди перейшло до компанії "Дайтон груп". Раніше ця земля мала тільки рекреаційне призначення.

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко нагадав, що у Верховному суді йшлося про заяву Київради щодо неприпустимості забудови території урочища "Протасів яр", а також про повернення цієї земельної ділянки у категорію зелених зон.

"Позиція міської влади є спільною з позицією громади Протасового яру та її представників. Наразі у судах триває боротьба за очищення земельних ділянок парку від недійсних правочинів. А міська влада паралельно веде роботу щодо створення ландшафтного заказника на території урочища", — заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що позиція столичної влади щодо Протасового яру залишається незмінною та її разом із громадою послідовно відстоюють у судах.

Очільник столиці також заявив, що потрібно не допустити перетворення Києва на щільно забудоване місто без зелених зон — на "бетонні джунглі", як Нью-Йорк. Кличко нагадав, що влада планує найближчим часом ухвалити Генеральний план Києва. Міський голова пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного киянина.

Нагадаємо, у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом. Ошукані інвестори банку "Аркада" чекали цього роками.

Читайте також, чому у Києві зникають історичні будівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

15 січня 2022, 09:01

Очень надеюсь, что и застройку кампуса Национального авиационного университета мы отстоим от алчных бузнесманов рейдер-ректора Луцького М.Г., Клименко С.Д.! Пане Кличко, Вы мне лично обещали Вашу поддержку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися