Кличко розповів, чому у Києві зникають історичні будівлі

Мер столиці пояснив проблему

У Києві існує проблема зі збереженням будівель, які мають історичну цінність. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Усі історичні будинки мають статус історичної пам’ятки. Але так сталося, що ще у 90-ті роки ці будинки були приватизовані. Майже всі вони знаходяться у приватній власності", — повідомив Кличко.

За його словами, у столичної влади немає інструментів законного впливу на власників будинків, які мають культурну та історичну цінність.

"На законодавчому рівні ми не маємо можливості змусити власника цього будинку не чекати, поки він зруйнується. Він повинен вкладати кошти, реставрувати цей будинок. Якщо він не може це зробити, місто повинно мати юридичне законне підґрунтя забрати цю пам’ятку на баланс міста і вкласти гроші, щоб вона не руйнувалася", — прокоментував київський міський голова.

Мер столиці нагадав, що відповідний законопроєкт про пам’ятки архітектури був ухвалений кілька років тому лише у першому читанні.

"Нашій громаді, не тільки Києву, а й іншим містам, вкрай потрібен цей законопроєкт для того, щоб мати важелі зберегти культурну спадщину. Мер відповідальний за все, що відбувається у місті, і коли таки випадки трапляються, ми особливу увагу їм приділяємо, але з усім тим нам потрібна захищеність з боку законодавчої бази", — підсумував Кличко.

Очільник столиці також заявив, що потрібно не допустити перетворення Києва на щільно забудоване місто без зелених зон — на "бетонні джунглі" як Нью-Йорк. Кличко нагадав, що влада планує найближчим часом ухвалити Генеральний план Києва. Міський голова пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного киянина.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом. Ошукані інвестори банку "Аркада" чекали цього роками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дима

9 січня 2022, 20:13

Сносите к чертям старые облупленные здания!!! Нахер ту историю СССР вонючую и здания все уродские там и идеология уродская! Посмотрите на весь мир и какие всюду здания небоскребы строят - США, Китай, ОАЭ, Япония, Сингапур... По всему миру красота какая, а Киев на село галимое похож! Эти пятиэтажки и девятиэтажки вонючие нужно все снести - это жилье в нормальных странах называют для малообеспеченных. Это стыд и срам! А исторические здания - это бомжатни! Сплошной стыд и срам! Где реновация???

Киев

9 січня 2022, 08:54

А через суд отменить или доказать незаконность приватизации ума не хватило?

прохожий

9 січня 2022, 08:36

тут все просто - они у нашего мера просто устают.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися