Забудови чи парки: Кличко висловився проти "бетонних джунглів" у Києві

Очільник столиці розповів про Генеральний план міста

Київ розвивається, але потрібно не допустити перетворення столиці на щільно забудоване місто без зелених зон. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Велика кількість людей приїжджає. Київ розвивається, росте та вкрай важливо, щоб Київ не перетворився у другий Нью-Йорк, який буде "бетонними джунглями", — сказав Кличко.

Влада планує найближчим часом ухвалити Генеральний план столиці, нагадав міський голова. Він пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного мешканця Києва.

"Ми будемо у цьому році приймати Генеральний план, щоб кожен мешканець нашого міста розумів, яким буде його мікрорайон, район, яким буде місто через 5, 10, 15, 20 років. Це ключовий план розвитку нашого міста. Зараз триватимуть громадські обговорення. Ми прислуховуємося до думки кожного киянина, кожного експерта та залучили наших європейських партнерів", — розповів очільник столиці.

Кличко також назвав, у чому особлива привабливість Києва, та вважає, що кияни з ним згодні. Очільник столиці наголосив на необхідності збереження культурної та історичної спадщини міста та створенні нових зелених зон відпочинку замість забудови паркових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише за минулий рік до Києва переїхали жити понад 200 тисяч людей. Мер столиці пояснює це відсутністю безробіття та високою якістю життя у Києві.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом. Ошукані інвестори банку "Аркада" чекали цього роками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дима

7 січня 2022, 22:15

Старые дома надо сносить и проводить реновацию и строить новые дома вместо старых бомжарских задрыпанных совковых домов. Киев на село похож, а должен быть похож на Нью-Йорк! Нужно строить небоскребы. И можно, как в Сингапуре совмещать и там висячие сады с небоскребов.

ИВАН

7 січня 2022, 18:33

А КТО ЗЕМЛЮ "РАЗДАЕТ" ПЕДАлик,А????????????

пэтя

7 січня 2022, 10:02

"Киев развивается". Эту мантру можно слышать из уст градоначальников постоянно. А что значит "развивается"? - То и значит, что превращается в каменные джунгли с обилием ТРЦ. Разрушение промышленности, транспортные коллапсы, рост преступности, дороговизна жизни, насыщение воздуха выхлопами, разрушение объектов культурно-исторической среды, деградация зелёных клиньев - это на языке Кличка и есть есть "развитие Киева".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися