Кличко розповів, в чому особлива привабливість Києва

Очільник столиці вважає, що кияни з ним згодні

Киянам найбільше подобається у рідному місті його історична та культурна спадщина. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Наше завдання — зберегти культурну спадщину і особливу атмосферу в нашому місті. Цю атмосферу нам надають парки, сквери, Дніпро, пагорби. Ця атмосфера шалено подобається усім", — сказав мер Києва.

У столиці оновили Володимирську гірку, вона усім подобається, але роботи ще багато, зазначив очільник столиці. "Нам потрібно пагорби зробити зоною відпочинку, парковою. Дивно, коли люди ходять на Хрещатик відпочивати, гуляти Хрещатиком, коли поряд знаходиться дивовижний вигляд на Дніпро, зелені парки", — вважає Київський міський голова.

У планах столичної влади на найближчі роки зробити зоною відпочинку київські пагорби в напрямку Києва-Печерської лаври та не допустити ні в якому разі забудови у цій зоні. "Це наша культурна спадщина. Це — зона ЮНЕСКО. Ми маємо зробити паркову зону відпочинку з виходом до Дніпра", — підсумував мер Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичній мерії підготували програму з охорони та збереження культурної спадщини Києва на 2022-2024 роки. За цей час відремонтують та реставрують пам’ятник князю Володимиру, колону Магдебурзького права, Покровську церкву, комплекс споруд церкви Воздвиження Чесного Христа Господнього, Духовну академію на Вознесенському узвозі та корпус Фролівського монастиря.

Нагадаємо, у Києві розпочали протиаварійні роботи у Гостиному дворі. Реставрацію об’єкту почнуть, коли ухвалять концепцію майбутнього культурного простору.

Читайте також, що у парку Києва встановили мініатюру втраченої пам'ятки архітектури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віктор

7 січня 2022, 07:26

Особливо велика популярність Києва в тому, що часто проводяться заходи по бігу. велопробігу та інше, але забули проводити заходи для дітей, як це робилось раніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися