У Києві почали протиаварійні роботи у Гостиному дворі

Подробиці розповів міністр культури

У столиці обрали підрядника та вже розпочали протиаварійні роботи у Гостиному дворі. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, вартість протиаварійних робіт складає понад 33 мільйони гривень. Підрядника обрав Національний заповідник "Софія Київська". Роботи стартували 31 грудня. Їх виконує ТОВ "Інжинірингова компанія планета буд". За два місяці підрядник повинен забезпечити для пам’ятки належний стан для її подальшої реставрації, зазначив Ткаченко.

Міністр культури та інформаційної політики України перевірив, як розпочали роботи з відновлення Гостиного двору. Це останній об’єкт, на якому фактично почались роботи у межах програми "Велика реставрація" цього року. Зараз у Гостиному дворі тривають протиаварійні та консерваційні роботи для збереження пам’ятки. Головною метою він назвав зараз привести все в належний стан та захистити стіни.

Підрядник має зробити чистку цегли та металевих елементів, залізобетонних перекриттів. На споруді мають облаштувати покриття перил і парапету, розчистити внутрішнє подвір’я від будівельного сміття та накрити армованою плівкою стіни від потрапляння вологи.

"Як тільки буде схвалена концепція майбутнього простору Гостиного двору, історичне місце вперше в Україні почнуть реставрувати з урахуванням потреб сучасних містян. Йдеться про нове життя всієї Контрактової площі", — повідомив Ткаченко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть відновлення "Гостиного двору" з термінових протиаварійних робіт і розробки концепції майбутнього громадського простору. 

Нагадаємо, в історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Власник будівлі самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі викликали обурення серед киян.

Читайте також, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися