У центрі Києва розібрали добудову на пам’ятці архітектури (ФОТО)

Мова йде про скандал з будівлею на Володимирський

В історичному центрі Києва розібрали скандальну добудову на пам’ятці архітектури на вулиці Володимирській. Про це повідомив голова Шевченківської районної державної адміністрації (РДА) Олег Гаряга, передають "Коментарі".

За його словами, власник будівлі на вулиці Володимирській, 4, що є пам’яткою архітектури, самостійно провів демонтаж металевих конструкцій надбудови на даху. Ці споруди з’явилися на будівлі минулого тижня та викликали обурення серед киян. Громадськість звернулась до місцевої влади з проханням зупинити будівництво.

Наприкінці тижня з власником будівлі провели робочу зустріч, повідомив Гаряга. Він погодився демонтувати добудовані конструкції та пообіцяв не порушувати законодавство. Наразі добудову на даху демонтували, зазначив голова Шевченківської РДА. Тепер на даху будівлі планують відновити покрівлю та зробити гідроізоляцію.

Про скандал із забудовою також повідомляв депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин. Він заявляв, що кияни обурені нелогічною добудовою нового поверху в будинку на вулиці Володимирській, 4, який є пам’яткою архітектури. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники намагаються знищити черговий об’єкт культурної спадщини столиці. Так, днями на території маєтку Баккалинського, що розташований на вулиці Іллєнка, 30 у Шевченківському районі столиці, були помічені будівельники. Це може означати, що будівлю готують до знесення.

Нагадаємо, на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися