У парку Києва встановили мініатюру втраченої пам'ятки архітектури

У столиці з’явилась зменшена копія Будинку Крістера

У парку Києва встановили мініатюру втраченої пам'ятки архітектури — копія Будинку Крістера. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.

Відкриття зменшеної копії Будинку Крістера відбулося сьогодні, 20 грудня. Двоповерховий будинок відомих садівників Крістерів — це цікавий зразок архітектури околиць Києва на Пріорці. Родина садівників наприкінці XIX на початку ХХ століть активно займалася перетворенням столиці в місто-сад.

Мініатюру втраченої пам'ятки архітектури Києва виготовили з дерева. Зменшену копію встановили в парку Гірка Крістера, розташованому біля кінотеатру Шевченка. На мінімакеті розміщена табличка з описом українською та англійською мовами, а також шрифтом Брайля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відкрили ще одну міні-скульптуру, обладнану табличками зі шрифтом Брайля українською та англійською мовами. Це міні-копія будівлі столичної мерії, яку встановили біля КМДА.

Нагадаємо, поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Читайте також, що Софія Київська увійшла у ТОП-5 найінстаграмніших пам’яток ЮНЕСКО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися